President Joe Biden tillkännagav formellt sitt omval på tisdagen, vilket inledde en kampanj för att övertyga allmänheten om att hans rekord kräver ytterligare fyra år i Vita huset och att hans ålder inte skulle försämra hans förmåga att regera.

joe biden
Current American President Joe Biden bids for reelction


I en tidig tisdagsvideo skildrade Biden nästa års val som ett krig mot republikansk extremism, vilket antydde att han behövde mer tid för att på rätt sätt fullgöra sitt löfte om att återställa nationens karaktär.


"När jag kandiderade till presidentposten för fyra år sedan sa jag att vi kämpade för Amerikas själ." Och vi är fortfarande", konstaterade han i filmen, som började med bilder från den 6 januari 2021, upprors- och aborträttsaktivister som marscherar inför USA:s högsta domstol.


”Frågan vi står inför är om vi under de kommande åren har mer frihet eller mindre frihet. Fler rättigheter eller färre, säger Biden i en röstberättelse. "Jag vet vad jag vill att svaret ska vara och jag tror att du också gör det. Det här är inte en tid att vara självbelåten. Det är därför jag kandiderar till omval."


Bidens offentliga tillkännagivande sätter stopp för all kvardröjande oro över hans avsikter och startar en kampanj som kan leda till en ommatch med hans motståndare 2020, tidigare president Donald Trump. Han går in i kampanjen med enorm lagstiftningserfarenhet men dåligt betyg, en paradox som hans strateger ännu inte har åtgärdat. Han är redan den äldsta presidenten i historien, och han ifrågasätts ofta om sin ålder.


Tillkännagivandet kommer fyra år efter att Biden offentliggjorde sitt presidentbud 2020. Den tävlingen blev en strävan att återställa landets integritet och hindra Trump från att bli omvald för en andra mandatperiod.

Bidens fjärde och sista presidentkampanj kommer att vila på liknande teman. Precis som han gjorde 2020, vädjar Biden till nationens ideal, särskilt med spöket om Trumps återkomst.

Hans tillkännagivandevideo varnar för "MAGA-extremister" som han säger "dikterar vilka hälsovårdsbeslut kvinnor kan fatta, förbjuder böcker och berättar för människor vem de kan älska."

"Varje generation amerikaner har ställts inför ett ögonblick då de har varit tvungna att försvara demokratin. Stå upp för våra personliga friheter. Stå upp för rösträtten och våra medborgerliga rättigheter”, säger han. "Och detta är vårt ögonblick."

Men Bidens kampanj kommer också att fortsätta att främja de prestationer som gjorts under de första två åren av hans presidentskap - och ett argument som han behöver mer tid för att "sluta jobbet."

"Jag vet att vi kan", säger han.


Den republikanska nationella kommittén rullade omedelbart ut en attackannons mot Biden och avslöjade vad den kallade en "AI-genererad titt på landets möjliga framtid om Joe Biden blir omvald." Den dystopiska videon blandar "nyheter" om Bidens omval 2024 med falska rapporter om hög brottslighet, internationell turbulens, skenande illegal invandring och ekonomisk katastrof.
Previous Post Next Post